4 portioner
400 gram chèvre, gärna den som ser ut som en rulle. Det blir snygga skivor.
8 brödskivor, gärna surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
olivolja
2-3 msk flytande honung
Stänk lite olja på brödskivorna och krossa vitlöksklyftan med en kniv. Gnid vitlöksklyftan mot brödets ena sida, det ger god smak utan att ta över. Skär osten i skivor och lägg ovanpå brödet. Lägg bröden på en plåt och ringla över lite honung på varje ostskiva. Gratinera på 175 grader tills osten börjar smälta och flyta ut. Gör salladen under tiden:
Nektarinsallad:
1 påse ruccola
4 nektariner, skär i klyftor
4 salladslökar
1 ask körbärstomater
1/2 gurka
1 dl rostade solrosfrön (vi har nötallergiker hemma, annars är pinjenötter supergott)
Lägg ruccolan på sett stort fat. Lägg på nektarinklyftorna. Halvera körbärstomaterna, skär gurkan i skivor och hacka salladslöken. Lägg ovanpå salladen.
Vinägrett:
1/2 del olivolja
1 msk örtsalt
saften av 1/2 citron
Häll över salladen och blanda om.
Morötter:
4 morötter (i receptet användes vita, men ta det du har/får tag i)
Klyv morötterna på längden, var och en i fyra delar. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek morötterna och strö över flingsalt. Ställ åt sidan. Lägg upp bröden med chèvren ovan på salladen och servera med rostade morötter. Rosta pinjenötterna i torr panna mycket hastigt och strö över salladen. Ringla över lite balsamicocrème (finns att köpa färdig på flaska).
Smaklig måltid!