Middagstipset: Färsk chorizo med grönsakspytt

Ny vecka, nya utmaningar för att planera, hinna handla och få maten på bordet i tid. Matkultur har tipsen som räddar veckan!

Snabbfixade måndagsmiddagen. Kryddig korv med krispiga grönsaker. Den som inte vill ha kött kan ta stekt halloumi eller tofu istället.

Snabbfixade måndagsmiddagen. Kryddig korv med krispiga grönsaker. Den som inte vill ha kött kan ta stekt halloumi eller tofu istället.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-09-05 13:00

4 portioner

8 chorizokorvar, välj de färska om du hittar. Mycket godare!

3 rejäla morötter

1 squash

1 gul lök

1 paprika

3 tsk spiskummin

salt, peppar

1 msk soja

lite färska (eller torkade) örter, persilja, timjan eller rosmarin

Till servering: Matlagningsyoghurt eller ett stekt ägg till var och en.

Skär korven i skivor. Stek i lite olja, tänk på att färsk korv måste vara genomstekt. Slanta morötterna, hacka löken och tärna paprika och squash. Stek i olja tills grönsakerna mjuknar lite, de ska ha spänst kvar. Krydda, salta och peppra. Blanda ihop med korven. Servera med en klick yoghurt, eller stek ägg till om ni är extra hungriga.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!