Middagstipset: Het chorizo med äppel- och grönsakspytt

Skippa falukorven och testa en smakrik variant istället, det finns många olika kryddkorvar med hög kötthalt att välja mellan. I det här receptet har vi valt chorizo. Chilihettan bryter av fint mot den söta äppelsmaken.

Måndag. Börja veckan med en snabblagad pytt.

Måndag. Börja veckan med en snabblagad pytt.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-10-03 13:00

4 portioner

8 chorizo, eller annan kryddig korv

2 fasta äpplen

1 gul lök

200 g frysta gröna sojabönor (eller andra små bönor)

2 rejäla morötter

1 paprika

1 msk soja, gärna ljus

1 msk flytande honung

salt, peppar

Skär chorizon i skivor och stek tills ytan blir lite knaprig och får färg. Skala och klyfta äpplena. Skär löken i skivor och skala och slanta morötterna. Strimla paprikan. Bryn alla grönsaker tills de blir lite mjuka. Tillsätt äpplena och låt steka med. Smaka av med salt, peppar, honung och en skvätt soja. Servera pytten med korven och en klick yoghurt. Den som är extra hungrig kan lägga till ett stekt ägg. Tips: Ett gott vegetariskt alternativ är att servera pytten med stekt halloumi.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!