4 portioner
Sätt ugnen på 200 grader
1 påse ruccola
3 tomater
1 rödlök
1 gurka
1 knippe färska örter
Vinägrett:
1/2 dl olivolja
saften av 1 citron
flingsalt, svartpeppar
Tärna tomater, skiva korka och strimla rödlöken fint. Hacka örterna. Lägg upp alla ingredienser på ett fat och blanda ihop vinägretten. Slå vinägretten över salladen och rör om.
Krutonger:
2-3 skivor bröd, gärna levain eller liknande. Men nästan vilket bröd som helst går bra.
1 vitlöksklyfta
olivolja
1/2 dl riven parmesanost.
Hacka vitlöken fint. Skär brödet i tärningar. Hetta upp oljan och lägg i bröd och vitlök. Stek tillsammans i några minuter tills brödet får fin färg. Lägg upp krutongerna på lite hushållspapper så de får rinna av lite.
Salamichips:
I receptet användes en spansk lufttorkad salami i små skivor, tycker att små, inte alltför lövtunna skivor fungerar allra bäst. Välj en sort du tycker om. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in plåten i ugnen i max tio minuter. Det går undan och salamin går från krispig till bränd på nolltid så håll koll! Ta ut plåten och låt skivorna torka lite på hushållspapper. Låt dem vila en stund innan servering, de måste kallna lite för att bli krispiga.
Lägg salami och krutonger ovanpå salladen och servera genast. Smaklig måltid!