4-6 portioner
5 stora rödbetor
3 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 tärning grönsaksbuljong
1,5-2 liter vatten
salt, peppar
olja till stekning
färsk persilja till servering
Skala och riv rödbetorna på grovt rivjärn. OBS! Du blir rödrosa om händerna, använd platshandskar om du vill undvika detta. Skala och riv morötterna. Hacka lök och vitlök fint. Hetta upp olja i en rejäl gryta. Fräs lök och vitlök och blanda sedan i rödbets- och morotsrivet. Rör om. Smula i buljongtärningen och slå på vattnet. Tillsätt lagerbladen. Koka upp soppan och låt den sjuda under lock i 20-30 minuter. Fiska upp lagerbladen och smaka av med salt och peppar.
Fetayoghurt:
2 dl grekisk yoghurt
1 pkt fetaost
1 msk flytande honung
Mosa fetan grovt med en gaffel och blanda i yoghurten. Rör i honungen. Servera soppan med en klick yoghurt och lite persilja på toppen. Den som är extra hungrig kan komplettera med ett gott, grovt bröd.
Smaklig måltid!