Middagstipset: Nudelwok med kyckling och skinka

Det är dumt att slänga mat, både för miljön och för ekonomin. Den här rätten är ett av de bästa sätten att ta till vara rester av grillad kyckling, påläggskinka och annat som ligger lite bortglömt i kylskåpet.

Asiatisk touch. Snabbfixad nudelwok som med fördel görs av matrester.

Asiatisk touch. Snabbfixad nudelwok som med fördel görs av matrester.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-10-18 13:00

4 portioner

4 ark äggnudlar

1/2 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 salladslökar

1 röd paprika

1/2 chilifrukt

pak soi, kinakål eller annan grövre sallad

1 tsk grön currypasta

200 g rökt tunnskivad skinka i bitar

2 stekta/grillade kycklingfiléer skuren i bitar eller bitar av färdiggrillad kyckling

4 ägg

1 kruka koriander

1 msk tamarisoja

1 tsk sesamolja

2 tsk fisksås

1 msk flytande honung

salt, peppar (om det behövs)

Till servering: Jordnötter, kokoschips, sweet chilisås

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, minska möjligen ned koktiden med en minut. Hacka lök, vitlök och chili fint. Skär paprikan i små bitar och strimla salladskålen. Hetta upp olja i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök, chili och paprika i ett par minuter. Strimla och tillsätt salladslöken, salladskålen och fyra knäckta ägg som får stelna i pannan. Smula äggen till en röra med en trägaffel. Tillsätt currypasta, soja, honung, fisksås och sesamolja. Smaka av med mer salt och svartpeppar om det behövs. Hacka koriandern och strö över. Servera med jordnötter och sweet chilisås.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!