4 portioner
4 ark äggnudlar
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 salladslökar
1 röd paprika
1/2 chilifrukt
pak soi, kinakål eller annan grövre sallad
1 tsk grön currypasta
200 g rökt tunnskivad skinka i bitar
2 stekta/grillade kycklingfiléer skuren i bitar eller bitar av färdiggrillad kyckling
4 ägg
1 kruka koriander
1 msk tamarisoja
1 tsk sesamolja
2 tsk fisksås
1 msk flytande honung
salt, peppar (om det behövs)
Till servering: Jordnötter, kokoschips, sweet chilisås
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, minska möjligen ned koktiden med en minut. Hacka lök, vitlök och chili fint. Skär paprikan i små bitar och strimla salladskålen. Hetta upp olja i en wokpanna eller i en stekpanna med höga kanter. Fräs lök, vitlök, chili och paprika i ett par minuter. Strimla och tillsätt salladslöken, salladskålen och fyra knäckta ägg som får stelna i pannan. Smula äggen till en röra med en trägaffel. Tillsätt currypasta, soja, honung, fisksås och sesamolja. Smaka av med mer salt och svartpeppar om det behövs. Hacka koriandern och strö över. Servera med jordnötter och sweet chilisås.
Smaklig måltid!