4 portioner
500 g papardelle, eller annan bandpasta
Pesto:
1 rejäl bukett broccoli
1 vitlöksklyfta
1,5 dl riven parmesanost
1 dl olivolja
saft av en citron
1/2 dl solrosfrön
salt, peppar
Hacka broccolin och lägg i en mixerskål. Hacka vitlöken grovt och tillsätt den tillsammans med solroskärnor. Mixa allt tills broccolin är finfördelad. Tillsätt ost, citronsaft och olivolja och blanda till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Stekt squash med soltorkade tomater och chili:
1 squash
1/2 chilifrukt
10 soltorkade tomater
1 gul lök
salt, peppar
olja till stekning
Skiva squashen och hacka chilin fint. Hacka tomater och lök och hetta upp oljan. Stek tills squashen har mjuknat och fått en fin gyllenbrun yta.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och rör i peston. Toppa med grönsaker och servera genast!
Smaklig måltid!