Middagstipset: Papardelle med broccolipesto

Räddaren i vardagen stavas pasta, åtminstone hemma hos oss. Den går att variera i det oändliga och den uppskattas av hela familjen, åtminstone för det mesta. Denna gröna variant är rena festmiddagen mitt i veckan!

Tisdagspasta. Testa broccolipesto, annorlunda, gott och mättande.

Tisdagspasta. Testa broccolipesto, annorlunda, gott och mättande.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-09-07 13:47

4 portioner

500 g papardelle, eller annan bandpasta

Pesto:

1 rejäl bukett broccoli

1 vitlöksklyfta

1,5 dl riven parmesanost

1 dl olivolja

saft av en citron

1/2 dl solrosfrön

salt, peppar

Hacka broccolin och lägg i en mixerskål. Hacka vitlöken grovt och tillsätt den tillsammans med solroskärnor. Mixa allt tills broccolin är finfördelad. Tillsätt ost, citronsaft och olivolja och blanda till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Stekt squash med soltorkade tomater och chili:

1 squash

1/2 chilifrukt

10 soltorkade tomater

1 gul lök

salt, peppar

olja till stekning

Skiva squashen och hacka chilin fint. Hacka tomater och lök och hetta upp oljan. Stek tills squashen har mjuknat och fått en fin gyllenbrun yta.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och rör i peston. Toppa med grönsaker och servera genast!

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!