4 portioner
1 butternut squash (avlång pumpa med beigebrunt skal)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 urkärnad chili
1 tärning grönsaksbuljong
2 stora morötter
1 msk flytande honung
2 dl mellangrädde eller vegetabiliskt alternativ
1 knippe persilja
svartpeppar
vatten
olja till stekning
Topping. Rostade pumpakärnor (i receptet har jag även använt svarta sesamfrön, men de kan man hoppa över)
Skala och skär pumpan i bitar. Hacka lök, chili och vitlök fint. Hetta upp olja i en stor kastrull. Bryn lök, chili, vitlök och pumpa några minuter. Smula i buljongtärningen och tillsätt vatten tills pumpan är täckt. Lägg på ett logg och koka tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät med mixerstav. Tillsätt grädden. Rör i honung. Riv morötterna eller använd en så kallad spiralizer. Tillsätt dem. Hacka persiljan och strö över. Smaka av med svartpeppar. Toppa med rostade pumpakärnor. En klick yoghurt är också gott att ha i. Servera gärna med ett gott bröd.
Smaklig måltid!