Middagstipset: Snabb grönsakswok med ägg

Wokade grönsaker blir enkelt en hel måltid med ägg och läcker topping av nötter och kokoschips. Den extra hungriga lägger till nudlar, stekt tofu eller grillad kyckling.

Foto: Fotograf saknas!

MIDDAG2016-09-29 13:00

4 portioner

1 broccoli

4 salladslökar

2 vitlöksklyftor

1 paprika

2 morötter

2 dl sojabönor (frysta gröna)

1 bit ingefära (ca 2 cm)

1 chilifrukt

4 ägg

salt, peppar

1 kruka koriander

Skär broccolibuketterna i bitar. Hacka vitlök, chili och paprika. Skär morötterna i tunna slantar. Skala ingefäran och riv den på fint rivjärn. Hetta upp olja i en stekpanna/wok och fräs grönsakerna hastigt, bara några minuter. Tillsätt sojabönor och strimlad salladslök. Slå på äggen och rör runt med en stekspade eller trägaffel tills de blir till en smågrynig röra. Smaka av med salt och peppar. Hacka koriandern och strö över.

Vid servering:

Toppa med rostade kokoschips och cashewnötter. Ringla gärna över lite sweet chilisås.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!