Middagstipset: Snabba fiskgrytan

En snabb fiskgryta med mycket smak, kan det bli bättre en torsdag?

Fina fisken. Fiskgryta med tomat och saffran.

Fina fisken. Fiskgryta med tomat och saffran.

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-10-06 13:57

4 portioner

400 fisk, exempelvis torskfilé eller lax

1 burk kräftstjärtar

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

1 fänkål

3 morötter

4 salladslökar

3 msk hummerfond

1 kuvert saffran

1 burk krossade tomater

vatten

1 msk flytande honung

salt, peppar

färsk hackad dill till servering

Skär fisken i bitar och häll av lagen från kräftstjärtarna. Hacka lök och vitlök och fräs hastigt i lite olivolja i en stor kastrull. Skala morötterna och skär dem i tunna slantar. Skiva fänkålen tunt. Blanda ned i kastrullen och låta fräsa med i några minuter. Slå i tomaterna och koka upp. Tillsätt 1-2 dl vatten och låt alltsammans puttra tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt fisken och låt den bli genomkokt, det tar max några minuter. Tillsätt kräftstjärtarna och låt dem värmas upp, koka inte, då blir de sega! Tillsätt saffran och hummerfond. Smaka av med salt, peppar och honung. Hacka dill och strö över innan servering. Ett gott bröd och en klick aioli passar bra till.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!