Middagstipset: Spaghetti olio e aglio

Spaghetti. Jag ledsnar aldrig. Den här är min tolkning av en italiensk klassiker, vars hela namn är spaghetti olio e aglio e peperonico. Spaghetti med olja, vitlök och chili.

Spaghetti med hetta. Laga en chilihet spaghetti till middag i dag!

Spaghetti med hetta. Laga en chilihet spaghetti till middag i dag!

Foto: Matthew Mead

MIDDAG2016-10-05 13:25

500 g spaghetti

4 portioner

1 röd chili, torkad

4 vitlöksklyftor

1 dl olivolja

1 gul lök

1 dl färsk hackad persilja

salt, peppar

Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs i 10 minuter. Obs! Det ska inte ta färg. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg över pastan i stekpannan och strö över persilja. Blanda väl och salta extra om det behövs. Vissa kanske protesterar nu, men jag river gärna lite färsk parmesan över. Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!