Middagstipset: Vegonudlar i smakrik buljong

Nudlar i buljong, eller ramen, som det kallas, är tydligen en het mattrend just nu. Själv har jag alltid gillat nudlar, både i soppa och i wokrätter av olika slag. Släng i dina favoritgrönsaker, räkor, kyckling eller tofu och laga din favorit!

Soppa till middag? Gärna den här matiga varianten.

Soppa till middag? Gärna den här matiga varianten.

Foto: Linda Kask

MIDDAG2016-09-12 14:00

4 portioner

4 nystan platta äggnudlar

1 msk buljongpulver eller 1 tärning grönsaksbuljong

4 salladslökar

några rejäla blad grönkål eller svartkål

2 morötter

10 färska champinjoner

2 dl sojabönor, frysta

1/2 chilifrukt, urkärnad

2 vitlöksklyftor

2 msk tamarisoja, eller vanlig soja

1 rejäl bit ingefära

1 tsk sesamolja

3 msk chilisås

1 msk honung

salt, peppar

1,5 liter vatten

1 knippe koriander

Hacka lök, vitlök och skiva champinjonerna. Hacka chilifrukten fint. Skala och riv ingefäran på rivjärn. Hacka kålen i bitar och skiva morötterna i smala stavar. Hetta upp olja och fräs alla grönsaker utom salladslöken tills de får lite färg. Använd en rejäl kastrull eller en wokpanna med riktigt höga kanter. Smula i nudlarna och dra kastrullen från spisen. Tillsätt sojabörnorna. Tillsätt buljongtärningen eller pulvret. Koka upp vattnet. Hacka salladslök och tillsätt den. Tillsätt chilisås, honung och sesamolja. Slå på vattnet och låt soppan stå i cirka fyra minuter tills nudlarna har mjuknat. Hacka koriandern och strö över. Servera gärna i lite djupare skålar.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!