Wrap med smörstekta kantareller

Kantarelltoast i all ära, men har ni testat kantarellwrap? Underbart gott!

Höstskörd. Den som inte har turen att hitta egna kantareller i skogen kan köpa i affären. Godare än det mesta!

Höstskörd. Den som inte har turen att hitta egna kantareller i skogen kan köpa i affären. Godare än det mesta!

Foto: Janerik Henriksson/TT

MIDDAG2016-10-20 13:00

4 portioner

4 stora tortillabröd, gärna fullkorn

1 vitlöksklyfta

lite olivolja

6 dl rensade kantareller

smör till stekning

1 rödlök

1 påse blandad grönsallad

1 kvist färsk rosmarin

Sås:

1 burk crème fraÎche

2 dl Västerbottensost

1 msk flytande honung

svartpeppar

salt

Lägg ut tortillabröden och ringla på lite olivolja på varje. Krossa vitlöksklyftan och gnid den mot tortillabröden. Smält smöret och lägg i kantarellerna när det börjar bli brunt. Stek kantarellerna, salta lätt och ta några varv med svartpepparkvarnen. Riv rosmarin och tillsätt i svampen. Lägg en näve salladi varje tortilla och varva med kantarellfyllning och rödlök. Toppa med såsen och rulla ihop.

Smaklig måltid!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!