Förr pratade man om nyhetstorka sommartid. Det var under den tid som Sverige stannade av under den så kallade industrisemestern. "Alla" var lediga och lämnade städerna för semester på landet eller utomlands. Samhället stannade av och i princip ingenting av nyhetsvärde inträffade. Tidningarna, och alla andra nyhetsmedier, fick kämpa hårt för att få ihop ett läsvärt innehåll.

I dag ser inte samhället alls ut på det sättet. Industrisemestern är ett minne blott med allt mer utspridd ledighet, och städerna lever upp med krogliv, uteserveringar och stadsfestivaler. Med allt det trevliga följer tyvärr också konsekvenser som brottslighet, fylleri och andra tråkiga konsekvenser. Det är snarare så att sommaren på många sätt är intensivare och mer händelserik än andra delar av året.

Norrbottens-Kuriren är följaktligen numera också mer innehållsrik än någonsin sommartid. Vi har fler personer igång på sommaren än för tio år sedan, och vi producerar avsevärt mer innehåll. Vi befinner oss självklart i händelsernas centrum av allt som händer i sommar-Norrbotten - precis som ni läsare förväntar er.

En annan väldigt stor skillnad mot förr är att Norrbottens-Kuriren är avsevärt mer tillgänglig för alla - oavsett om du befinner dig hemma, i sommarstugan eller på semester i Sverige eller utomlands. Du som är prenumerant kan komma åt din papperstidning i digital form (e-tidningen) varje dag i din mobiltelefon, surfplatta eller dator. E-tidningen har funnits ett tag nu, men våra siffror visar att den hela tiden når allt större läsarskaror. För dig som vill läsa papperstidningen, men är på resande fot, är e-tidningen ett perfekt alternativ.

Du som prenumererar har självklart också tillgång till alla våra digitala nyheter på webben och i mobilen, dygnet runt, hela sommaren. Som prenumerant har du även tillgång till vårt bästa, PLUS-märkta, digitala innehåll.

Inför sommaren har vi också laddat upp med extra mycket sommaranpassat innehåll. Tidningen är inte enbart nyheter, utan även fördjupning, underhållning och tidsfördriv. Vi har laddat upp med mängder av intressanta artikelserier, reportageserier och inte minst – ett stort dagligt korsord per dag. Våra korsord är alltid uppskattade, inte minst sommartid, då ni läsare har extra mycket tid att ägna åt att lösa dem.

Det finns alltså starka skäl att fortsätta prenumerera och läsa Kuriren över sommaren. Du som vill undvika en full brevlåda när du är bortrest, kan göra uppehåll på enbart papperstidningen, men ändå vara kvar som digital prenumerant. Att ta sommaruppehåll på sin prenumeration är förenat med en stor risk för nyhetsabstinens, akut informationsbrist och känsla av djup Kuriren-saknad :)