Det är tidningen Aftonbladet som avslöjar de häpnadsväckande uppgifterna. Enligt tidningen ska Försvarsmakten, tillsammans med F21, internutrett den misstänkta gruppvåldtäkten som ska ha inträffat den 5 februari i en bastu på flygflottiljens område.

– Jag kommer mycket väl ihåg det. Det kom in en anmälan i efterhand från F21 som redan hade gjort en egen intern utredning och hört inblandade parter. Varför man inte vände sig till polisen direkt vet jag inte, säger jourhavande förundersökningsledare Kjell-Åke Persson till Aftonbladet.

Vidare menar Kjell-Åke Persson att det var olyckligt att en anmälan kommit in så sent till polisen. Förutsättningarna för den fortsatta utredningen hade varit bättre om anmälan kom in i ett tidigare skede menar han. Bland annat har en teknisk undersökning inte kunnat genomföras. Tre män i 20-årsåldern ha varit skäligen misstänkta för gruppvåldtäkten. Den 11 april i år lades dock ärendet ned av kammaråklagaren Ulla-Karin Lindström

– Det gick inte att driva någon utredning. Vi fick inte målsäganden att medverka och med tanke på tiden mellan brottet och fram till att det skedde en anmälan är det frågan om det över huvud taget gick att göra en teknisk undersökning,säger åklagaren till Aftonbladet.

Tidningen har varit i kontakt med den kvinna i 20-årsåldern som ska ha utsatts för våldtäkten. Enligt kvinnan ska hon tilldelats en jurist av Försvarsmakten men sedan blivit övertygad att inte gå vidare med ärendet eftersom att ord skulle stå mot ord.

Två av de misstänkta soldaterna ska omedelbart ha sagt upp sig på egen begäran efter att det hela uppdagats. Den tredje soldaten ska ha haft en provanställning som inte förlängdes.

Till tidningen dementerar flottiljchefen Carl-Johan Edström uppgifterna om att man genomfört en utredning. Han menar att man endast ska ha pratat med de inblandade. Han vill inte kommentera varför en polisanmälan dröjde.  

När Kuriren når kammaråklagare Ulla-Karin Lindström under torsdagen har hon svårt för att komma ihåg detaljer kring ärendet och menar att hon lagt det bakom sig.

– Jag valde att lägga ned det för att vi fick aldrig fick till något förhör med målsägande, säger hon.

Hon tillägger.

–  Som regel är den här typen av ärenden väldigt komplicerade att utreda eftersom att de sker bakom stängda dörrar. Det är inte bara ord som står mot ord, det är också många gånger väldigt svårt för för den som blivit utsatt att berätta om händelsen.

Hon minns inga detaljer kring att teknisk undersökning från platsen ska ha saknats.