Möte om miljöstationen - ska tillbaka igen

Den omskrivna återvinningsstationen ska tillbaka till Fruktvägen. Det ska tas ett nytt bygglov och även ett staket ska omgärda platsen för att förbättra sophanteringen.

Här är en översiktsbild över platsen. Platsen där stationen ska stå är utmärkt.

Här är en översiktsbild över platsen. Platsen där stationen ska stå är utmärkt.

Foto: Bodens kommun

Bodens kommun2019-11-13 09:53

Under måndagskvällen var närboende inbjudna till ett informationsmöte i Sävast. Bland annat medverkade miljö-och byggnämndens ordförande Johan Gröhn (C), kommunens tjänsteman och Cecilia Muller, regionchef för FTI.  Endast åtta personer kom. Mötesinbjudan har skett via kommunens egna kanaler och en lapp på ortens affär.

– Tråkigt att det inte kunde komma fler. De som var där var positiva och nöjd med presentationen, säger Johan Gröhn.

Under mötet ställdes frågor om varför återvinningsstationen inte kunde vara kvar på Melonvägen.  Men där stod stationen på en villatomt som nu bebyggts

– De som var på mötet var positiva att stationen skulle komma tillbaka till sitt gamla ställe och att den skulle göra det så fort som möjligt. I dag finns den på Teknikvägen.

 Enligt honom är återvinningsstationens läge helt i linje med den nya detaljplanen.

– Den står på rätt mark. Vi kommer att bygga ett staket som omgärdar platsen så att det inte kommer att blåsa omkring sopor. Det ska vara rent och snyggt på platsen. Finns det en detaljplan som ställer sig i linje med bygglovet har vi bara att godkänna det. Det är en bygginspektör som har delegation att fatta beslut. Men vi valde att lyssna av mötet först och sedan ta beslutet, säger Gröhn.

Är allt frid och fröjd nu?

– Ja, det som var tydligt på mötet var att folk inte ville åka runt utan man vill ha en återvinningsstation som är nära och tillgänglig, säger Gröhn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!