Miljöpartiet landar på 11,9 procent i kommunfullmäktige vilket innebär en ökning från 2014 års val då MP fick 9,5 procent. Henrik Ölvebo är glad över framgången i kommunvalet men säger:

– Det måste man ändå säga att det blev men vi hade faktiskt förväntat oss ett högre reslutat. Vi har ett bra lag och bra idéer för framtid. Men vi är ganska säkra på att vi blev nedtyngda av motgångarna i riksdagen, säger Henrik Ölvebo.

Han tror att partiet blev nedtyngda av motgångarna på riksnivå - Miljöpartiet backar på flera orter men växer i Gällivare.

– I en tid när folk är miljömedvetna och vill göra rätt för sig så måste man göra det lätt för dem att göra det. Då är det inte viktigast vem som skriker högst, man kanske måste välja vilken väg man ska ta, säger han.

Samtidigt är han oroad över Sverigedemokraterns framgångar, såväl på riksnivå som på kommunnivå.

– Lokalt har de knappt representanter att fylla platserna. De har inte heller haft en produktiv politik utan rider på framgångsvågen på riksnivå, säger Henrik Ölvebo.

Han menar att orsaken till Sverigedemokraternas framgång kan bero på riksdagspartierna.

–Någonstans ligger felet på oss partier. Varför finns det här missnöjet? Vi ska nog ägna oss åt självreflektion, säger han.

Huruvida fortsättningen med Framtid Gällivare ser ut vill han inte uttala sig om i dagsläget.

– Vi ska prata om det inom partiet först, säger Henrik Ölvebo.