Läs även: "Bedrövligt om NMR får ha valstuga här..."

Nazistiska NMR (Nordiska motståndsrörelsen) har ansökt om att få hålla en valstuga i Bodens centrum. På fredagen tog polisen beslutet att tillåta det.På måndagen den 20 augusti har NMR rätt att komma dit.

– NMR är ett hot mot alla som inte passar in i deras världsåskådning och en anti-demokratisk terrorrörelse, säger Raymond Ohlson.

Artikelbild

| Under demostrationen i juli mot nazister i Boden som bränt regnbågsflaggor.

Han är själv aktiv i gruppen mot rasism och anser det är ett hån mot demokratin att tillåta en militant nazistisk organisation att få ha ett valtält.

– Boden mot Rasim startade en namninsamling för att visa hur många som inte vill se en nazistisk valstuga i Boden.

Läs även: Statsvetaren: NMR har rätt att uttrycka sina åsikter

På fredagskvällen hade facebooksidan som har räkneverk kommit upp i 562 nejröster.

– Alla som skrivit på insamlingen tycker det är en skam för demokratin att en organisation med en militant organisation som säger att de vill avskaffa demokratin och stoppa media ska få utnyttja den demokratiska plattformen som ett val är, säger Ohlson.

Han har dock förståelse för att tjänstemän säger att de följer lagen men inte att politiker verkar ta lätt på frågan i Sverige och Boden.

– Ser man i andra länder ser det helt annorlunda ut. Under Almedalsveckan upplät man inte heller någon mark för MNR. Organisationen är ett hot, även om polisen säger att individer som ska stå i tältet inte uttryckligen gjort något i Boden.

– Däremot är det exakt samma organisation som står bakom misshandel, bomber och mord senaste åren. Det finns ju en anledning till att polisen drar tillbaka vapenlicenser för alla i NMR och kör på samma linje som man gjort med Hells Angels. Är man involverad i den här typen av organisationer så har man inte samma rättigheter som andra, säger Raymond Ohlson.

Läs även: Strömbäck: NMR hade kunnat stoppas av politikerna själva