Lusten att uttrycka sig i konstnärlig form har alltid funnits hos Jenny Holmgren. Uppvuxen i Jämtland gick hon ett estetiskt program på gymnasiet och fortsatte sedan med konstskola i Sundsvall. I perioder har hon ägnat sig väldigt mycket åt sitt konstnärskap, men när barnen kom byttes fokus under några år.

– Jag utbildade mig till sjuksköterska för jag kände att om man bara ska ägna sig åt konsten när man är ung så får man offra ganska mycket och jobba hårt, speciellt om man också är intresserad av att bilda familj. Det är bara drygt ett år sedan jag tog upp målandet igen. Det var lite spännande att sitta vid det vita pappret innan man fått dit det första strecket, men när jag väl gjort det så har det bara flutit på, berättar hon.

Du har mycket starka färger i din konst?

Artikelbild

Färgstarkt. Jenny Holmbergs verk sprakar av färg.

– Ja just nu är det mycket skog och stjärnhimlar och mycket färger. Jag tycker om mycket färg, det är roligt att jobba med. Det får gärna vara mycket kontraster och jag gillar att prova mig fram. Nu har jag också börjat måla mer i akvarell, det känns jätteroligt. Det är en teknik där man måste planera mer, det går inte lika lätt att måla över misstag. Ibland kan det i och för sig bli ganska bra när det inte riktigt blir som man har tänkt sig, man får en effekt som man inte tänkt från början, berättar hon.

För ett drygt år sedan startade hon även företaget Fröken Humla där hon samlat all sin kreativa förmåga. I företaget ägnar hon sig förutom åt att måla i akvarell och akryl även mycket tid åt att få i ordning en keramikverkstad med drejskivor och brännugn.

– Vi ägnade hela hösten åt att bygga ut huset för att få plats för min ateljé. Det tar lite tid än men under våren hoppas jag att ha hinna ägna mer tid åt keramiken. Jag vill gärna ha en blandning av bruksföremål och konstföremål, man når ut till en bredare kundgrupp då.