Man skulle kunna tro att det inte fanns så många sätt att förädla och förändra våra traditionella julsötsaker på. Det mesta har ju liksom redan blivit avbakat, avsmakat och presenterat i någon tjusig lackröd publikation under de senaste åren.
Men så är inte fallet. I Julens godsaker (Ica bokförlag) staplar Mia Öhrn med hjälp av Ulrika Pousettes inbjudande foto upp sina bästa julrecept och där finns minsann några nygamla bekantskaper med en twist vi inte sett förut.
Alla redan julbaksfrälsta och även en och annan slumrande julgodisgris kan nog känna sig frestad att testa ett eller annat recept ur boken.
Själv blir jag sugen på att baka lussesnurror fyllda med vanilj och apelsinrasp och väldigt nyfiken på chokladbakelsen med blodapelsinkräm - för att inte tala om den ursnygga fikonpajen!
Vill man hålla sig till de säkra korten så finns också recept och vackra bilder på traditionella mandelmusslor som väcker minnen från barndomens jular och för den som har lust att trixa ihop ett snyggt pepparkakshus finns både ritning och beskrivning på det också. Och visst - den kökstrendige får också sitt lystmäte i söta pepparkaksmuffins med godisrosa frosting på toppen. Och vill man nu av någon anledning hoppa över de söta bullarna i jul kan man alltid krydda frukostfrallan med saffran.