Lokal produktion gynnar alla
Norrmejerier är ett av Sveriges minsta mejerier och ett av de företag som väljer att producera lokalt. Vi ringde upp Kristina Stiernspetz kommunikationsansvarig på Norrmejerier för att fråga hur lokal produktion påverkar Norrland.
Ser unga vikten i lokal produktion och är det någon som ens tänker på att välja lokalproducerat framför exempelvis Arla och importerat kött? - Jag tror att många väljer efter priset, och ibland finns inte vissa produkter i de lokala sortimenten. Fast går det så väljer jag lokalproducerat framför priserna, på grund av att det är ett bra miljöval berättar Jim Svensson, 18.Koll på djurhållningen
Norrmejerier, förutom det faktum att de är lokala, har även god tillsyn på hur deras djurhållning sköts. Alla gårdar som de tar mjölk ifrån måste vara certifierade i IP Sigill. Kraven på gårdarna är högre än lagstiftningen. Man utför bland annat regelbundna kontroller på gårdarna och stickprov tas för varje hämtning av mjölk, så man märker snabbt om det skulle vara sämre kvalitet på mjölken och då följer man upp vad det kan bero på. En av anledningarna kan vara att djuren inte mår bra.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!