Han kom till Sverige för 16 år sedan och känner sig hemma här. Alla hans tre barn är födda i Norrbotten.

Det var via sökandet efter landsmän som gjorde att den arrangerande föreningen "Nigerianer i Norrbotten" bildades i oktober 2017.

– Jag hade ingen aning att det fanns så många nigerianer i Norrbotten. Jag blev kontaktad av många från Luleå, men också från Boden och I Piteå.

Den första oktober firade föreningen Nigerias nationaldag på bostadsområdet Björkskatan i Luleå. Ett 20-tal personer deltog.

I dag har föreningen fått ytterligare tio medlemmar. Nu pågår uppladdningen inför årets julfirande.

– I Nigeria firar vi jul den 25 december, men vi lyckades inte få tag i någon lokal till det datumet. Därför kommer julfirandet att i stället ske den 30 december, berättar Emmanuel Okoro.

Festligheterna äger rum på bostadsområdet Bergnäset i Luleå - helt utan Kalle Anka & hans vänner.

– I Nigeria firar vi jul i minst en vecka. Vi brukar ställa till fest utomhus, men i Luleå är det lite för kallt för att ha en utomhuskarneval. I stället ska vi samlas för att laga mat, prata och kanske dansa lite.

Varför är det viktigt att ha en nigeriansk förening i Luleå?

– Det är framför allt viktigt för barnen. Det är inte ofta som vi landsmän får en chans att träffas och barnen behöver få uppleva våra traditioner och kultur. Det ska bli roligt att få visa våra barn hur man firar jul i Nigeria.