Under söndagen hölls en valkonferens i ABF:s lokaler i Boden. Efter mötet hade man enats om placeringen på den första kommunlista som Fi i Boden går till val med. Feministiskt initiativ (Fi) i Boden hann inte ställa upp i förra valet 2014 för kommunföreningen bildades strax innan. Kommunföreningens ordförande Liza Lund tar hand om första platsen på listan med sju namn.

– Jag vet inte varför jag hamnade överst. Det blev bara så men det kanske beror på att jag varit med från starten. Jag är intresserad av kommunpolitik och statistik är mitt största intresse. Det är där man ser orättvisorna och kan sätta det på papper, säger Lund.

Läs mer: Han kandiderar för Fi

Artikelbild

| Stefan Mikaelsson och Jonathan Berg finns också med på listan på tredje och fjärde plats.

Några nykomlingar är Stefan Mikaelsson och Ida Enqvist, på fjärde och sjätte plats.

– Jag har tidigare varit med i vänsterpartiet i min ungdom men i dag känns det partiet färglöst. För mig var det viktigt att ställa upp på en lista så Fi får representation i Boden. Det är viktigt att visa motstånd med tanke på SD och NMR. Jag har alltid varit feminist så därför passar Fi mig.

Stefan Mikaelsson kandiderar både till riksdagsval och kommunval.

– Vi får väl se hur valet går. Det ena utesluter väl inte det andra, säger Mikaelsson.

Artikelbild

| Nykomling är Ida Engqvist på en sjätteplats. Lizah Lund, till höger, toppar Fi-listan i Boden.

Jonathan Berg, på tredje plats, var också med och startade upp Fi i Boden.

– Det är svårt att säga vilket som är viktigaste frågan. Det är nog partiets helhetsbild om hur vi ställer oss till alla människors lika värde, säger han.