Klubben hyr gamla Träklossens fabrikslokal i Pagla på runt 350 kvadrat.

– Vi har lagt in sviktpad och nytt konstgräs för att vi ska kunna utföra olika aktiviteter här som agility, rallylydnad, lydnad och andra prov eller träningar. Tidigare har vi fått tränga ihop oss på en begränsad yta i Brukshundsklubbens lokaler i Gammelbyn, säger kassören Linnea Lundberg.

I dag har hundklubben drygt 250 medlemmar.

Artikelbild

| På plats. Catarina Ask, kommunalråd och Linnea Lundberg, kassör i brukshundsklubben, invigningstalade.

– Lokalen är tänkt ska hyras ut timvis till medlemmar men vi ska även starta egna kurser, säger Lundberg.

Invigningstalade gjorde kommunalrådet Catarina Ask (MP) som själv har draghundar som hon tränar.

– Det är roligt att hundägare kan komma hit, träna lite och träffa nytt folk. Man tränar alltid hund bäst tillsammans med andra, säger Ask.

Under kvällen bjöds det på gratis öppen träning även för icke medlemmar. Alla hundar var kopplade så både förare och hund kunde känna sig säkra.

Artikelbild

| Tävlar. Eva Wallbrandt med sin dobbermantik Mira var på invigningen.

Eva Wallbrandt, fanns på plats med sin dobbermantik Mira 8,5 år. Hon har också en 11 månader gammal holländsk herdehund hemma.

– Det är jättefantastiskt med en innehall som ger möjlighet att träna mer och förbereda sig inför tävlingssäsongen. Jag tränar brukshund spår och lydnad.

Artikelbild

| Delaktiga. Ann Carlberg med blandrashunden Tuva tycker det är bra att även blandraser får vara med i klubben.

Pensionären Ann Carlberg var också glad att få vara på plats.

– Vi får vara med i klubben trots att jag har en blandras som består av lite chichuahua, lhasa apsu och shitsu. Det känns jättebra, säger pensionären Ann Carlberg.

Artikelbild

| Stort. Den här lokalen på 350 kvadrat har Bodens Brukshundsklubb och Ungdom gjort om till en träningslokal för klubbens medlemmar. På bild syns Catarina Ask och Linnea Lundberg.

Hennes hund "Tuva Tralala Hallonbäck" är tio år.

– Ja, hon heter faktiskt så (skratt). Barnen tycker det är så roligt när jag säger hennes namn, säger Carlberg.

Artikelbild

| Charmig hund. Bullen, en åtta månader gammal valp av rasen jack Russel tränade.

Hunden "Tuva" är hennes friskvård som pensionär.

– Jag kommer ut och rör mig trots värken. Jag behöver hålla igång kroppen och hunden är min livlina. Tuva och jag har gått en lydnadsutbildning. Hunden mår ju bättre om den utvecklas.

Artikelbild

| Mer träning. Susanne Forslund och dottern Liv Persson,10, ser framemot att börja träna hunden Bullen. " jag får väl ta hand om lydnaden", säger Susanne.

Valpen "Bullen", åtta månader, som är av rasen Jack Russel rusar igenom en tunnel, för att matte Liv Persson lockar med hundgodis på andra sidan.

– Familjen äger valpen tillsammans och vi har gått valpkurs.Vi bor i gamla Sävast och åkte tidigare till Luleå för inomhusträning. Nu slipper vi det och åker till Pagla istället,säger mamma Susanne Forslund.

Artikelbild

| Gott fika. Katharina Ängtoft hade bakat för invigningen och häller upp en kopp kaffe åt Malin Mattsson.

Dottern Liv Persson är också med.

– Vi var utan hund i två år innan vi skaffade en ny. Dottern vill träna agility och maken ska lära sig spåra för han jagar. Själv får jag nog ta på mig lydnad. För det är jag bra på, säger Susanne Forslund.

Artikelbild

| Skojigt. Det blir nog fler träningar för unge Filip Johansson,9, med blandrashunden Rocky. Hunden är en korsning mellan lapphund och boarder collie.

Någon som aldrig varit med och tränat hos brukshundklubben var 9-åriga Filip Johansson. Han hade med sig mamma och familjens femåriga hanhund Rocky, en blandning mellan lapphund och boarder collie. Rocky och Filip prövade på att runda banan med de utlagda konerna.

– Det var kul, fast det är första gången. Men mamma lovade att vi nog ska komma tillbaka.