Kalix brukshundklubb hyr in sig i industrilokalen där företaget Heatacc tidigare fanns.

Det har varit bråda dagar med att iordningställa den, inte minst för att få konstgräsmattan på plats.

Nu pågår arbetet med att starta upp olika träningsgrupper, utifrån önskemål.

Artikelbild

| HALLEN. Så här ser en av hallarna ut invändigt.

– Vi kan köra allt från vardagslydnad och social träning till tävlingslydnad, nosework och rallylydnad där. Det finns inga begränsningar för träning i den hallen och vi får möjlighet att ha kurser året om, säger Victoria Engström.

Kalix brukshundklubb har hittills haft verksamheten utomhus.

– Vi behöver en lokal att träna i under vinterhalvåret. Vi har vår verksamhet utomhus, bakom Naturbruksgymnasiet, och det är midsommar innan det är tillräckligt torrt i marken för att träna där. Säsongen blir alldeles för kort, säger Victoria Engström som tillägger att lösningen att hyra in sig i olika lokaler för olika tillfällen inte ger tillräckligt mycket träningstid.

Kalix brukshundklubb har ett hundratal medlemmar.

Medlemmarna kan lösa säsongskort för att träna i hallen, gäster kan lösa dagskort och det är också möjligt att hyra hela hallen. A-hallen är cirka 450 kvadrat, B-hallen är cirka 200 kvadrat och C-hallen är minsta hallen med vanliga mattor och inte bokningsbar.

I ett första skede hyr Kalix brukshundklubb lokalen till och med april, visionen är att kunna hyra den på årsbasis.

– En vision är att alla föreningar och andra som arbetar med hundar skulle samarbeta, det finns olika hundföreningar, jaktföreningar och organisationer som exempelvis Polisen som arbetar med hundar. Det finns människor och underlag för att utveckla en bra verksamhet tillsammans, säger Victoria Engström.