– Många drömmer om att bli en stor sångerska, men jag tar det som det kommer. Jag är även nöjd med hur det är nu, säger Tindra Pantzare inför låtsläppet.

Tindra Pantzare är 17 år och går första året på estetiska programmet i Luleå med inriktning på musik. Hon har tidigare spelat in ett tiotal låtar av Magnus Hjerpe och Ulrika Vallgårda men då i den mer poppigare genren. Jazz och blues är en ny erfarenhet och inte minst inramningen med idel etablerade musiker.

Inspelningen av de tre låtarna ”Om solen tittar fram”, ”Ett år utan dig” och ”Här nere mellan träden” är inspelad på Piteå musikhögskola med lärare och gästlärare därifrån samt Dan Johansson från Norrbotten Big Band.

Artikelbild

| Dan Johansson, Norrbotten Big Band är djupt imponerad av Tindra Pantzares röst. "Hon sjunger coolt och självklart", säger han.

Dan Johansson har tidigare medverkat vid inspelningen av låten ”Strandvisa” och fick då för första gången stifta bekantskap med sångaren Tindra Pantzare.

– Jag är djupt imponerad av Tindras röst. Hon sjunger coolt och självklart, säger han.

Tindra, som sjungit och uppträtt under sin uppväxt, säger att det var först i 8:e klass när hon sjöng på en musikal på Björkskataskolan som det tog fart på riktigt.

– Ulrika Vallgårda var där och lyssnade. Hon frågade sedan om jag ville spela in låtar hon och Magnus Hjerpe gjort. Så började det.

Ett samarbete som alltså fortsätter än idag. I sommar väntar ett antal spelningar där gitarristen Per Ödberg och hans band kommer att kompa, bland annat på Luleå hamnfestival.

– Det ska bli otroligt kul. Jag älskar att stå på scen. Det är en sådan unik känsla att uppträda med ett band. Jag njuter verkligen av den här resan i mitt liv, säger Tindra Pantzare.