Nya budet - en hemlig danslokal

Dance Direction har fått ett nytt bud vad gäller för danslokalen i Boden. Lärcentrums aula i gamla Sandenskolan som man diskuterat är helt plötsligt spolad. "Det nya budet är en hemlig lokal", säger dansledaren Catrin Johansson, Dance Direction.

Catrin Johansson, verksamhetsledare och danslärarna Johan Söderholm, Emma Engström och Linda Lundqvist från Dance Direction hoppas kommunen ordnar en ny danslokal. Som alla ryms i.

Catrin Johansson, verksamhetsledare och danslärarna Johan Söderholm, Emma Engström och Linda Lundqvist från Dance Direction hoppas kommunen ordnar en ny danslokal. Som alla ryms i.

Foto: privat

Bodens kommun2019-10-15 05:30

Den 10 oktober, efter en månad utan återkoppling fick helt plötsligt Dance Direktion ett besked från Bodens kommun.

– Kommunen ville ha ett kvällsmöte och bad Dance Directions styrelse att infinna sig. Syftet var att ha en dialog om ansökan om ekonomiskt stöd som inkommit, säger Catrin Johansson.

På mötet deltog inte Staffan Eklund,verksamhetschef för kultur-, fritids- och ungdomsförvaltningen utan bara verksamhetsutvecklaren Alf Wennskog och kulturutvecklaren Nina Uusitalo.

– På mötet säger båda att” dealen” med aulan som danslokal gäller inte längre och att den lokalen tittar man inte längre på, säger Catrin Johansson.

Båda ifrågasätter också varför Dance Direction kommit in med en hyresansökan på den lokalen på Lärcentrum.

– Vi har inte fått någon annan information. Staffan Eklund som tidigare lovat oss aulan och mycket annat också var inte ens där.  Vårt sökta verksamhetsbidrag får vi också besked om först i december,  säger Johansson.

Gruppen fick inte heller veta skälet varför aulan försvunnit. Enligt Wennskog tittar kommunen istället på en ny lokal.

– Vi frågade var och det fick man inte heller säga åt oss. Jättekonstigt. På vår fråga om den var lämplig för dans blev svaret ja men vi fick inget svar vem som gjort den bedömningen, säger Catrin Johansson.

Wennskog och Uusitalo hänvisade bara till mötet som ska hållas i veckan. Tanken är att den nya lokalen ska vara en tillfällig lokal för all dans i Boden.

– Om alla ska samsas i samma lokal blir frågan hur man praktiskt ska få in alla. Svaret blev att det hade man ingen plan på i dagsläget utan det handlade om att " kompromissa". Om alla fysiskt ska rymmas kan det i värsta fall innebära att föreningarna då kanske måste halvera sin verksamhet.

– Om det stämmer svarade man inte heller på utan sade att " det kommer bli kompromisser", säger Johansson.

Alf Wennskog är en upptagen man när media söker honom. Han svarar bara på mejl.

"Att vi kallar till en dialog med föreningar när det gäller enskilda bidragsfrågor är vanligt och inte något vi har för avsikt att kommentera i media.Vi kommer att ha ett dialogmöte med alla intresserade dansföreningar i närtid och kommer att informera media efter mötet", skriver Wennskog.

Verksamhetsutvecklare Alf Wennskog, som övertagit Eklunds ärende, är förtegen om danslokal.
Verksamhetsutvecklare Alf Wennskog, som övertagit Eklunds ärende, är förtegen om danslokal.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!