Danyar Mohammed har bott och arbetat i Jokkmokk i sju år, han arbetar som pizzabagare på Lilla Paradiset i Jokkmokk och är numera ansvarig för den löpande verksamheten.

– Jag kom hit som asylsökande 2008 men jag fick inte stanna i Sverige. Då åkte jag tillbaka till mitt hemland och ansökte om arbets- och uppehållstillstånd i Sverige. Jag kom tillbaka hit i oktober 2013 och började arbeta direkt, berättar Danyar Mohammed som har egen lägenhet och körkort.

Hans ursprungliga arbets- och uppehållstillstånd gällde bara i två år, så i juni förra året ansökte Danyar Mohammed om förlängt tillstånd.

Den 21 mars i år beslutade Migrationsverket att avslå hans ansökan om förlängt uppehålls- och arbetstillstånd samt att utvisa honom ur riket.

– Jag blev chockad när jag såg beslutet, säger Danyar Mohammed.

Beslutet motiverades av Migrationsverket med att hans månadslön varit 460 kronor för låg i förhållande till kollektivavtalet under en period. Detta innebar att förutsättningarna för det ursprungliga arbetstillståndet inte hade varit uppfyllda, anser Migrationsverket och hänvisar till ett rättsfall från 2015 från Migrationsöverdomstolen.

– Vi hade ingen information om löneförhöjningen, det var ett misstag, säger Danyar Mohammed.

Den 1 juni 2014 höjdes lägstalönen enligt kollektivavtalet med 490 kronor, från 20 499 kronor till 20 989 kronor. Danyar Mohammed hade 20 529 kronor i månadslön och företaget missade att revidera hans lön.

När felet upptäcktes av ägaren i juni 2015 höjdes Danyars månadslön till 21 975 kronor.

Det har inte heller hjälpt att chefen tagit på sig ansvaret för det inträffade och förklarat att han kompenserat Danyar Mohammed genom en retroaktiv löneutbetalning på 5 520 kronor.

Danyar Mohammed har fått hjälp av Centrum för rättvisa som tagit sig an hans fall. Juristerna där har hjälpt honom med en överklagan till Migrationsdomstolen i Malmö. Han har begärt att få en muntlig prövning i domstolen, men om det blir så vet han inte.

– Det här känns verkligen dåligt. Jag har haft mycket drömmar, men allt har ändrat sig, säger Danyar Mohammed.

– Migrationsverket bör i stället för att låta bagatellartade misstag bli avgörande göra en helhetsbedömning av anställningsförhållandets seriositet. En mindre löneavvikelse under den första tillståndsperioden bör inte utgöra hinder mot ett förlängt arbetstillstånd om det finns en rimlig förklaring till avvikelsen, säger juristen Fredrik Bergman på Centrum för rättvisa.

Kuriren rekommenderar

Läs mer: De hade högst inkomst i din kommun.

Läs mer: Lista över brotten i din kommun under 2015.

Läs mer: Vilka regler gäller för dig och din cykel?

Läs mer: Här hittar du samtliga fastighetsaffärer 

Läs mer: Världskändisarnas udda besök i Norrbotten. 

Läs mer: 14 personer du inte visste är från Norrbotten 

Läs mer: Kändisar som håller på Luleå Hockey

 

Vill du ha nyheter från Kuriren på din facebook - Gilla Kuriren här.

Vill du ha nyheter från Boden på din facebook - Gilla Kuriren Boden här.

Vill du ha nyheter från Gällivare på din facebook - Gilla Kuriren Gällivare här.

Vill du ha nyheter från Kalix på din facebook - Gilla Kuriren Kalix här.

Vill du ha nyheter från Haparanda på din facebook - Gilla Kuriren Haparanda här.

Vill du ha nyheter från Kiruna på din facebook - Gilla Kuriren Kiruna här.