– Jag har ont i hela kroppen men jag håller schemat. Jag har mött så många trevliga och hjälpsamma människor under resan, säger cyklisten Victor Egerbo.

Victor Egerbo påbörjade sin resa i Jönköping och planerar att cykla hem efter han bestigit Kebnekaise, en resa på totalt 360 mil. Och För varje mil samlar han in pengar till Erikshjälpens Katastroffond. Insamlingen hör ihop med utmaningen Kroppchallenge. En hyllning till äventyraren Göran Kropp och hans expedition till Mount Everest 1995.

– Göran Kropp har alltid varit en förebild. Jag bor i Jönköping så man har tidigt fått höra talas om honom. Jag såg utmaningen på Twitter och gick igång på det. Jag hade ändå planer på fjällvandra så jag tänkte att jag kan lika gärna cykla till fjällen.

Kroppchallenge arbetar med att ge stöd åt en skola i Nepal som Göran Kropp engagerade sig i. För ett år sedan drabbades Nepal av jordbävning där Erikshjälpens katastroffond gjorde en snabb insats. Victor Egerbo utmanar nu människor att skänka en krona för varje mil han cyklar.

– Insamlingen var från början inte en tanke utan kom till efteråt. Det är över 200 personer som har gett pengar. Vi har fått in över 70 000 kronor och målet är 100 000.

– Många av mina vänner har aldrig varit söder om Stockholm. De har rest över hela världen men inte i Sverige. Det är ett så himla avlångt land och det får man verkligen chans att se nu, säger Victor Egerbo.

0980-83125