Höga förväntningar på balafton

Det låg förväntan i luften utanför Hotell Smedjan i Pajala strax före klockan 18 på onsdagskvällen. Punktligt anlände de 19 balparen med buss.

Röda mattan. Josefina Kostet och Johan Pantzare trivdes på röda mattan och såg fram emot att träffa de andra balparen.

Röda mattan. Josefina Kostet och Johan Pantzare trivdes på röda mattan och såg fram emot att träffa de andra balparen.

Foto: Nils Jönsson

Pajala2014-06-11 20:08

– Det ska bli roligt, speciellt diskot efter middagen, säger Agnes Peteäjävaara.

Hon gick på balen tillsammans med Perttu Lauri, som tidigare tagit studenten, men i år gick på balen som Agnes kavaljer.

– Det ska bli skönt, men tråkigt att tappa kontakten med vännerna, säger Agnes om hur det känns att ta studenten.

Sandra Henriksson och Oskar Niemi kände sig redo för en rolig balkväll. Sandra började med ett besök hos frisören vid elva på förmiddagen. Vid klockan tre ordnade hon sminket och sedan väntade fotografering innan det var dags för bussresa till balen på Hotell Smedjan.

– Lite nervöst har det varit, säger hon.

– Det känns bra tycker jag, jag hade väntat mig att det skulle vara mer folk här utanför, säger Oskar Niemi och tittar ut över folksamlingen.

Ett hundratal vänner, bekanta och familjemedlemmar följde stolt balparens vandring på röda mattan, från bussen och in till fördrinken och fotograferingen.

Oskar Niemi hade höga förväntningar på kvällen, men laddade före balen upp med ett jobbpass och även dagen efter väntade jobb.

– Jag jobbar i morgon, så det får bli en ganska lugn kväll, säger han.

Andrea Kauppi går ut samhällsprogrammet och gick på balen tillsammans med Christoffer Henriksson. Tillsammans tog de en cigarett innan de gick in till middagen, som de såg fram emot.

– Det ska bli nice, säger Andrea Kauppi.

Menyn

Det här bjöds det på under balen i Pajala på Hotell Smedjan.

Apértif: Försommarsvalka

Förrätt: Klassisk toast Skagen toppad med Löjrom.

Varmrätt: Grillad oxfilé med rödvinssky, smörfrästa sommarprimörer och potatisgratäng.

Dessert: Vitchoklad-pannacotta med halloncoulis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om