Två rekordsomrar i rad har gett ordentligt med klirr i kassan.

Inflödet av kapital bäddar nu för en serie av nya och upprustande insatser som ligger i startblocken för att sättas igång.

– Efter två års drift ser vi bara positiva effekter av alla satsningar hittills, säger ägaren Tobias Lindfors.

Artikelbild

| HAVSBADET. En rad ombyggnationer planeras vid Pite havsbad under det närmaste halvåret. (Arkivbild).

– Nu går vi vidare. Förbättra och förfina är prioriterade ledord under det närmaste halvåret, säger ägarkollegan Kristofer Lundström.

I Pite havsbads handlingsplan inryms en total renovering av samtliga 90 hotellrum i glashotellet.

Investeringen rör nytt möblemang, tapetsering och ommålning för runt 100 000 kronor per hotellrum.

– Totalt är det en satsning på närmare tio miljoner kronor, säger hotellchef Ida Åhman.

Lika många miljoner lägger Pite havsbad på en ombyggnation av lobbyn.

Hela kontorskomplexet bakom nuvarande receptiondisken ska flyttas, till förmån för en ny öppen inglasning mellan entrén och hotellet.

Dagsljuset ska ges fritt inträde i en påtagligt större lobby, där receptionsdisken flyttas för att dockas ihop med en utökad receptionsdisk utanför Äventyrsbadet.

När alla hemvändare checkat ut efter trettondagshelgen checkar byggjobbarna in.

Den 8 januari stänger Äventyrsbadet för två månaders renovering.

– Det handlar om att byta ut pumpar, rutschkanor, förbättra barnpoolen, fixa nya attraktioner, renovera omklädningsrum och en del annat, säger Kristofer Lundström.

Även den insatsen rymmer kostnader på flera miljoner.

– Det gäller att tänka långsiktigt och agera därefter. Vi är redan en femstjärnig camping men ambitionsnivån tar sikte mot än fler stjärnor, säger Tobias Lindfors.

Parallellt med alla renoveringsinsatser jobbas det hårt i kulisserna för att hitta en ny "Gessle" till sommarens beachparty.

– Det kom 8 000 senast och självklart är målet en ny internationellt erkänd artist även denna sommar. Dock är det inte alltid vi som styr datumet för ett sådant uppträdande, förklarar Lindfors.

Under våren fortgår uthyrningen av boplatser till migrationsverket. Det finns alltjämt runt 750 flyktingar boende på havsbadet, för tredje året under ett fyraårigt hyresavtal.

Till sommarens turistsäsong kommer samtliga att förflyttas till Nordkalotten Cape East i Luleå, för planerad återkomst till hösten.