Begärs häktad efter skottlossning

Den man som avlossade ett skott och först misstänktes för försök till mord har nu begärts häktad av åklagare.

Åklagaren har begärt mannen som avlossade ett skott häktad. Brottsrubriceringen har ändrats till grovt olaga hot.

Åklagaren har begärt mannen som avlossade ett skott häktad. Brottsrubriceringen har ändrats till grovt olaga hot.

Foto: Peter Johansson

Piteå kommun2019-11-06 08:50

Kammaråklagare Anna Väppling lämnade på tisdagen in sin häktningsframställan till Luleå tingsrätt. Själva förhandlingen hålls på onsdag.

Som PT tidigare berättat var mannen, som är i 35-årsåldern, först misstänkt för försök till mord. Under utredningens gång har dock brottsrubriceringen ändrats till grovt olaga hot.

Själva händelsen inträffade i söndags i en by i Piteå kommun. Polisen skickade flera patruller sedan larmet kommit om att en  man skjutit med ett vapen mot en annan man. Innan polisen hann fram hade emellertid personer som fanns på platsen fått kontroll över både mannen och vapnet. Gripandet av mannen uppges ha gått lugnt till och han anhölls efter förhör några timmar senare. 

Polis och åklagare har så här långt varit mycket förtegna om själva händelseförloppet, och när PT talade med kammaråklagare Anna Väppling tidigare på tisdagen ville hon inte gå in på varför brottsrubriceringen har ändrats.

Enligt häktningsframställan är mannen på sannolika skäl misstänkt för grovt olaga hot, vilket är den starkare misstankegraden. Åklagaren vill ha honom häktad för att inte riskera att mannen undanröjer bevis eller försvårar utredningen på annat sätt. Vidare anförs att det finns risk för att den misstänkte fortsätter att begå brott om han försätts på fri fot.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!