Polisen bevakade skolor under insatsen

Personen som greps är känd av polisen sedan tidigare – under insatsen skickades polis ut för att bevaka skolor i Kiruna.

Foto: Norrbottens media

Kiruna kommun2019-11-21 14:09

Det var under natten som polisen fick ett tips från allmänheten om mannen som har gripits av polisen i Kiruna. Enligt källor till Norrbottens media handlar det om att personen har hotat att skjuta någon på sociala medier och även lagt upp bilder på vapen.

– Vi kallade in extrapersonal under morgonen som fick jobba övertid med det primära syftet att hitta den här mannen så fort som möjligt, säger Stefan Thyni, polisinspektör vid Kirunapolisen.

Bland annat skickades polis ut till skolor runt om i Kiruna men enligt polisen var det enbart ett rent trygghetsskapande arbete. 

– I utkanten av den här insatsen skickades patruller till olika publika platser runt om i Kiruna bland annat skolor men det var för att hitta mannen, men det finns ingen hotbild mot en specifik skola, säger Stefan Thyni, polisinspektör vid Kirunapolisen.

Personen är känd sedan tidigare av polisen i Kiruna. 

– Själva gripandet gick lugnt tillväga i fastighet i centrala Kiruna i Jägarområdet. Förhör ska hållas inom en snar framtid. Beslut om åklagarkontakt kommer att ske efter det första inledande förhöret, säger han.

Han tycker inte att allmänheten ska behöva känna sig orolig.

– Person vi sökte är gripen och befinner sig på polisstationen. Allmänheten behöver inte känna sig orolig. Har man tips eller funderingar kan man vända sig till polisen på 11414.,  säger Stefan Thyni, polisinspektör vid Kirunapolisen.

Kiruna kommun skriver på sin hemsida att hoten inte var riktade mot någon offentlig verksamhet. 

"Polisen meddelar att insatsen är avslutad och att det inte har förekommit någon hotbild mot någon skola eller annan kommunal verksamhet." lyder meddelandet på kommunens facebooksida. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!