Polisnatt: Misshandel, blotteri och skallning

Här är nattens polishändelser.

Här är nattens polishändelser.

Här är nattens polishändelser.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Norrbottens län2019-10-12 07:56

Polisen rapporterar en natt med normal arbetsbelastning. Man har kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i några brottsmisstankar. Ett par personer har omhändertagits för fylleri, varav en misstänks för våldsamt motstånd och hot och våld mot tjänsteman.

02:08 - Olovlig körning i Kalix

En manlig förare stoppas för kontroll och det visar sig att mannen saknar körkort. 

Förhör hålls och anmälan upprättas. Mannen misstänks för nu för olovlig körning.

02:11 - Misshandel i Jokkmokk

Polis kontaktas med anledning av en misshandel i centrala Jokkmokk. En person får uppsöka sjukvården för kontroll. Förhör hålls och anmälan upprättas.

01.23 – ”Dansk skalle” på Olearys Luleå

Enligt vittnen har en gäst misshandlat en annan gäst med en så kallad "Dansk skalle" inne på Olearys. 

Polisen kom till platsen och upprättade en anmälan om misshandel. Den misstänkte var berusad och fördes till polisstationen för tillnyktring.

Den misshandlade personen behövde enligt uppgift inte föras till sjukhus.

00.52 - Bråk med vakter på Royal Diner Kiruna

Strax före 02 natten mot lördag blev en man omhändertagen av ordningsvakter i Kiruna för berusning.  Mannen som är mellan 25-30 år gammal blev då våldsam och vakterna fick sätta handfängsel på mannen. Mannen fortsatte vara våldsam tills polis kom till platsen.

En polisanmälan för Hot och våld mot tjänsteman upprättas. Mannen fick sova på polisstationen på grund av sin berusning.

00.30 – Grov Misshandel i Kiruna

Polisen fick larm om en misshandel i bostad vid 00.30-tiden.  Enligt anmälaren sprang den misstänkte från platsen, men återkom senare tillbaka självmant.

Offret är en kvinna i 40-årsåldern och den misstänkte är en man i 50-årsåldern. De två har en relation med varandra sedan tidigare.

Mannen är nu gripen och misstänkt  för grov misshandel. Mannen ska förhöras och efter det tas kontakt med åklagare för beslut om mannen ska anhållas.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är okänt. 

00:21 - Rattfylleri - Munksund, Piteå
En polispatrull stoppade en personbil och föraren blåste positivt. Föraren fick följa med till polisstationen misstänkt för rattfylleri och en anmälan upprättades.

23:19 - Blottade sig och urinerade på restaurang
Personalen på en restaurang i Piteå ringde till polisen gällande en man som blottat sig samt urinerat i lokalen. En polispatrull kom till platsen och omhändertog mannen för fylleri samt upprättade en anmälan gällande sexuellt ofredande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!