Polisnatt: Ölglas, inbrott och sprayattack

Här är nattens händelser för polisen.

Här är nattens händelser för polisen.

Här är nattens händelser för polisen.

Foto: Norrbottens media

Norrbottens län2019-09-22 08:10

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning för länets polis natten mot söndag. Fem personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i brottsmisstanke. En bilist i Jokkmokk har bötfällts för otillåten solfilm.

00:09 Rattfylla i Kalix
Polis stoppar och kontrollerar en bilist i Kalix. Föraren som är kvinna visar tecken på att vara narkotikapåverkad tas med för provtagning. Hon misstänks för drograttfylleri och grov olovlig körning. Bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott.

01:32 Rattfylla i Piteå
Polis kontrollerar en bilist i Piteå. Föraren som är man blåser positivt och medtas för provtagning. Han misstänks för rattfylleri.

01:59 Ölglas kastas mot person i Kiruna
Polis beordras till en krog i Kiruna där en person har fått ett ölglas kastat mot sig. Det misstänkte, en man, omhändertas för fylleri och en anmälan om misshandel upprättas.

02:14 Inbrott i centrala Haparanda
Polisen får samtal om ett pågående inbrott i en villa i centrala Haparanda. När polis kommer dit påträffar de en kvinna som försöker ta sig in i huset. Kvinnan, som är i 40-årsåldern, har bland annat slagit sönder en ruta på ytterdörren. Kvinnan grips av på plats av patrullen. Hon misstänks bland annat för stöld genom inbrott och olaga hot, då hon hotat boende på adressen. Hon anhölls av åklagare efter förhör.

02:41 Sprayburksattack i Gällivare
Polis beordras till en adress i Gällivare där en man ska ha blivit sprayad med färgspray av en kvinna. Kvinnan har lämnat platsen innan polis kommer dit. Patrullen upprättar anmälan om ofredande.

05:13 Stöld och inbrott i butik i Kalix
Samtal inkommer om inbrott i butiken tillhörande ett byggvaruhus på Galgbacksvägen i Kalix. Enligt initiala uppgifter var dörrar uppbrutna och knivar saknades. Polisen har gjort en brottsplatsundersökning och upprättar anmälan om stöld genom inbrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!