Polisnatt: Skrevspark och drograttfylla

Här är natten och gårdagskvällens händelser för polisen i länet.

Här är natten händelser för polisen i länet.

Här är natten händelser för polisen i länet.

Foto: Norrbottens media

Norrbottens län2019-10-13 08:48

06.40 Skadegörelse på bil i Kalix
När polisen anländer har gärningsperson lämnat platsen. Bilen har bland annat skador på däcken. En anmälan om skadegörelse upprättas.

02.27 Misshandel på Olearys i Luleå
En kvinna uppger för ordningsvakterna att hon blivit slagen i ansiktet.  Polis kallas till platsen för att söka gärningsperson. En anmälan gällande ringa misshandel upprättas.

01.15 Narkotikapåverkad i bowlinghallen i Kalix
Polis på plats uppmärksammade en narkotikapåverkad man på bowlinghallen i Kalix.  Efter kontroll så greps mannen som är i 20-årsåldern. Mannen misstänks för narkotikabrott för eget bruk samt för att ha avsikt att sälja narkotika.

23:54 Avlägsnande från krog i central Luleå 
Det var stökigt på en krog och en polispatrull fick avlägsna en person från platsen. 

23:32 Sparkade vakt mellan benen i centrala Luleå 
En polispatrull blev kallad till en krog i centrala Luleå då en onykter person sparkat en ordningsvakt mellan benen och sparkat en annan ordningsvakt mot benet. Polispatrullen omhändertog personen som fick följa med till stationen för tillnyktring. En anmälan upprättades gällande misshandel och våld mot tjänsteman.

23:06 Fylleri på Noliaområdet i Piteå
En polispatrull omhändertog en minderårig person för fylleri. Ungdomen blev transporterad hem till föräldrarna. Patrullen skrev även en anmälan gällande våldsamt motstånd.

22:37 Fylleri i Luleå centrum 
En stökig och onykter person omhändertogs av en ordningsvakt på en krog i Luleå. Personen fick följa med polisen till stationen för tillnyktring.

22:24 Rattfylleri på Hertsön i Luleå
Allmänheten ringde till polisen och tipsade om en man som körde bil onykter. Polisen begav sig ut för att hitta bilen på Hertsön i Luleå. När man fann föraren stannade denna inte men polisen lyckades stoppa bilen efter en kort biljakt. Föraren misstänks för rattfylleri och fick följa med till polisstationen för provtagning. En anmälan upprättades gällande grovt rattfylleri.

21:50 Drograttfylleri i centrala Boden
Polisen stoppade en personbil i central Boden. Föraren misstänktes för drograttfylleri, ringa narkotikabrott för eget bruk och fick följa med till polisstationen för provtagning. En polisanmälan upprättades även gällande grov olovlig körning.

21.45 Drograttfylleri i Kiruna
Polisen stoppade en bil som framförts väldigt vingligt och enligt vittnen kört på fel sida vägen och varit nära att krocka med annan bil och en stolpe.

Fem unga män befann sig i bilen. Föraren är i 27-årsåldern misstänks för drograttfylleri genom att ha kört bil påverkad av narkotika.

Passagerarna i bilen är 15 - 20 år gamla och misstänks samtliga för narkotikapåverkan. Några av de unga männen hade även narkotika på sig. Efter provtagningar och föräldrakontakter fick samtliga lämna polisstationen.

20.44 Drograttfylleri i Luleå
Polisen stoppade en personbil på Porsön i Luleå. Föraren blåste negativt men passageraren misstänktes för ringa narkotikabrott för eget bruk och fick följa med till polisstationen för provtagning.

18.02 Stöld i matbutik i Haparanda
En ungdom stoppades av butikspersonal då personen ska ha stulit en vara. En polispatrull kom till platsen och en anmälan om ringa stöld har upprättats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!