Polisen i Norrbotten rapporterar en natt med normal arbetsbelastning. 

Ett antal personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

00:03 Trafikolycka och misstänkt rattfylla i Pajala
En singelolycka inträffade på länsväg 392 strax söder om Korpilombolo i Pajala kommun. Föraren, en man, flygs med ambulanshelikopter till vård. Patrullen upprättar anmälan om misstänkt rattfylleri. Fordonet togs i beslag.

00:54 Narkotikapåverkad i bil på Hertsön
Polis stoppade och kontrollerar en bilist på Hertsön i Luleå kommun. Föraren visade tecken på att vara påverkad av narkotika och mannen togs in för provtagning och förhör. Han misstänks nu för drograttfylleri. Körkort och bilnycklar omhändertagna.

02:40 Misshandel i Luleå
Polis åker ut till en krog i centrala Luleå med anledning av en misshandel. En man ska ha blivit slagen i ansiktet av en annan man utanför krogen. Den misstänkte omhändertas för fylleri.

03:05 Försök till våldtäkt i Luleå
En man i 30-årsåldern greps på krog Allstar i Luleå misstänkt för försök till våldtäkt. Händelsen ska ha inträffat utanför en toalett där en jämnårig kvinna utsattes för en sexuell handling. 

Mannen kommer att förhöras, därefter fattar åklagare beslut om han ska anhållas.

04:43 Stöld och inbrott, Älvsbyn
Polis beordras till Vidsel efter samtal om inbrott i en lägenhet. Lägenhetsinnehavaren har varit bortrest och upptäckte inbrottet när han kom hem. Bland annat saknas smycken och elektronik. Anmälan om grov stöld har upprättats. Polisens tekniker ska nu genomföra en teknisk undersökning.