Det råder ingen tvekan om att Annie Lööf gillar att vara populär och att hon är Alliansens hetaste partiledare.

– Glöm inte att jag är populärare än stadsministern också, säger hon och skrattar.

Centerledaren landade med sin stab, det vill säga Säpo-vakt och pressekreterare på Luleå Airport vid lunchtid på fredagen men bara för att sätta sig i en bil för att äta lunch på Skatauddens lantgård i Lillkorsträsk, en plats som också har besöktes av självaste stadsminister Carl Bildt på 90-talet.

Artikelbild

| Centerledare så långt ögat når. Från vänster Bjarne Hald, vide ordf i Norrbotten, Annie Lööf, patriledare, Majvor Sjölund ordf i Norrbotten samt Berit Hardelius, ordf i Centern Älvsbyn.

Till lunch serverades köttbullat och potatismos samt lax, centerledaren valde fisken.

Redan vid lunchen började det pratas politik. Lunchmatsalen var packad med lokala centerpartister som nu fick chansen att träffa sin ledare. Det pratades Brexit och skolfrågor.

Efter lunchen bar det iväg till Älvsbyns stolthet Polarbröd något som tilltalade Annie Lööf som arbetar hårt för att mindre företag ska få ett politiskt bra klimat.

– Kul faktiskt, min dotter kräver nämligen att det ska vara Polarbröd till frukost - varje dag, säger Annie Lööf.

Artikelbild

Först fick partiledaren en dragning av företagets Karin Bodin.

Syfte med besöket var att få en inblick i Polarbröds hållbarhetsarbete och vilka utmaningar som Polarbröd och andra företag i Norrbottens inland står inför i framtiden, något som intresserade Annie Lööf.

Norrbottensmedia fick några minuter med Annie Lööf.

Vad tycker du att Centerpartiet har ett erbjuda bönderna i Norrbotten?

– Väldigt mycke, Norrbottens bönder och småföretagare omfattas ju av den miljardsatsning vi har lagt fram på de svenska mjölkbönder, skatter och arbetsgivaravgifter för att de ska få muskler att klara av att klara den här svackan som dom har haft under några år.

Du är mer populär än Moderaternas Anna Kindberg Batra till exempel, hur kommenterar du det?

– Och stadsministern, lägger hon snabbt till.

– Jag är väldigt glad över dom siffrorna och dom har ju varit så under några år nu men det har inte alltid varit så, jag har ju legat i botten också. Jag är ganska ödmjuk över den här uppgången vi har nu. Nu gäller det att förvalta det här läget och att fortsätta utveckla vår politik.

Göran Persson, ny styrelseordförande i LKAB, kommentar?

– Jag hoppas Göran Perssons erfarenhet kan stärka LKAB i de utmanande tider som väntar me den hårda konkurrensen som finns på världsmarknaden.

Färden gick vidare till Arvidsjaur för centerledaren under lördagen ska tala på Centerpartiets distriktsstämma.