Prisbråket om kyrkan - läget ska ge mer

Elimförsamlingen vill sälja sin fastighet i centrala Boden. Men enligt bekräftade uppgifter uppfattas kommunens prisförslag på en miljon kronor som ett skambud. "Jag vill inte kommentera någon summa. Förhandlingar pågår", säger samhällsbyggnadschefen Lars Andersson, Bodens kommun.

Elimförsamlingens fastighet i Boden ska säljas. Bodens kommun är intresserad. Frågan är vad prislappen blir.

Elimförsamlingens fastighet i Boden ska säljas. Bodens kommun är intresserad. Frågan är vad prislappen blir.

Foto: Lena Leffler

Bodens kommun2019-11-14 17:14

Bodens kommun har lagt bud på Elimkyrkan i Boden. Kyrkan ligger centralt på baksidan av Swedbanks  kontor. Nedanför Elimkyrkan ligger Ågårdens äldreboende. Budet som Elimförsamlingen fått som förslag för fastigheten är på 1 000 000 kr. Uppgiften har Norrbottens Media fått bekräftad av olika källor. Med tanke på läget borde tomten som Bodens kommun vill åt genom förköpslagen vara värt mer, anser andra med insyn. Norrbottens Media pratar med samhällsbyggnadschefen som bekräftar att Bodens kommun för förhandlingar om en försäljning med ansvariga inom Elimförsamlingen som vill sälja fastigheten. Skälet skulle vara att man inte längre har någon verksamhet. Ansvariga inom församlingen bekräftar att man redan för fem år sedan tog första kontakten med kommunen angående detta. Om en försäljning blir av så måste frågan upp på Elimförsamlingens årsmöte, uppger styrelsemedlemmen som Norrbottens Media pratat med. Samhällsbyggnadschefen vill inte säga den summa som varit aktuell för Bodens kommun att köpa fastigheten för. 

– Bodens kommun gör alltid själv en oberoende värdering av tomtens värde vilket vi gjort här. Tomten är central men inte så stor. Däremot  gränsar den till mark som kommunen redan äger. Om marken köps blir det en senare politisk fråga vad den ska användas till, säger Andersson.

Samhällsbyggnadschefen Lars Andersson, Bodens kommun.
Samhällsbyggnadschefen Lars Andersson, Bodens kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!