Det var vid lunchtid på fredagen som pojken senast sågs i Haparanda. Under lördagen fick polisen kännedom om försvinnandet.

Natten till söndagen fick polisen in tips om att pojken kunde befinna sig i Hedenäset, ungefär fem mil norr om Haparanda. De uppgifterna bedömer polisen som kalla.

I stället riktar man in sig på att den försvunne kan befinna sig i området kring Salmis. Ett vittne säger sig ha sett pojken vid 14-tiden på lördagen.

Artikelbild

| Francis, 15, är försvunnen sedan i fredags.

– Vi har haft tillgång till en helikopter under eftermiddagen. Tyvärr tvingade det dåliga vädret oss att avbryta, men nu finns det ett område att inrikta vårt sökande till. Vi ska koncentrera oss på området väster om Haparanda, sade Maria Linné, kommunikatör vid polisens regionledningscentral, under söndagseftermiddagen.

Missing people har varit på plats i Haparanda och väntar nu på klartecken från polisen att mobilisera en sökinsats.

Polisen meddelar att sökandet med helikopter ska återupptas när vädret tillåter det. Vid 19.30-tiden på söndagen uppger polisen att pojken fortfarande inte är återfunnen.

– Vi hoppas att signalementet ska göra att vi får in fler iakttagelser, säger Maria Linné.

Francis är 15 år. Han är ungefär 180 centimeter lång, väger cirka 70 kilo och har mörkt hår. Han är iklädd ljusblåa jeans, en ljusblå vindjacka och bär på en svart datorväska.