Enligt vad flickan berättat till sina föräldrar ska mannen i den röda bilen ha följt efter henne när hon cyklade på Bergnäset efter skoltid. Mannen ska också ha bett henne följa med på en tur.

Flickan går på Mandaskolan (f-6) och hennes föräldrar har kontaktat skolan och enligt skolans rektor Johan Eriksson ha de också gjort en polisanmälan.

– Det är den uppgift jag har. Vi har informerat vår personal samt elever och föräldrar om detta och jag manar till försiktighet och extra uppmärksamhet, säger Eriksson.

Händelsen kopplas till liknade incidenter med unga flickor tidigare denna månad. Polisen har en pågående utredning efter tre likande fall i Örnäset, Bredviken och Notviken. Vid något av fallen har den röda bilen observerats och i minst ett av fallen ska enligt uppgift mannen ha blottat sig för en flickorna.

Från polisen uppger man dock att ingen anmälan registrerats under torsdagen. Men man utesluter inte att den kan ha gått som en underrättelse direkt till den polis som ansvarar för utredningen runt mannen i den röda bilen.