Joel Henriksson fick under lördagsmorgonen ett samtal från en kompis. Kompisen berättade om en artikel som låg på Kurirens webb, det stod en cykel på rostbollen. Henriksson upptäckte till sin förvåning när han sökte upp artikeln att det var hans cykel som var föremålet som placerats varsamt på rostbollen.

- Det var en liten chock, faktiskt. Jag visste att den hade varit borta ett tag, men när jag fick se att den stod på rostbollen blev jag otroligt förvånad, säger 20-åringen.

"Roligt skämt"
När Joel Henriksson skulle till jobbet några dagar tidigare tog han cykeln ned till busshållplatsen som ligger cirka hundra meter från rostbollen. På vägen hem från arbetet glömde han bort cykeln. När han skulle hämta den några dagar senare hade cykeln blivit upphängd i en lyktstolpe.

Artikelbild

| FLYTtad. Här hängde cykeln före flytten till rostbollen. När Joel Henriksson lämnade cykeln vid busshållsplatsen fick den 18-årige killen och hans kompisgäng idén att skoja till det lite. Foto: Joel Henriksson

- Först tänkte jag: "vilka idioter", men jag tyckte att det var ett ganska roligt skämt. Problemet var bara att jag inte kunde få ner den.

Han bestämde sig i stället för att hämta upp den på lördagsmorgonen, men innan han begav sig till platsen fick han alltså reda på att den var flyttad. Den runtresande cykelns nya tillhåll är på toppen av rostbollen.

Senare under dagen tar en gammal skolkamrat till Henriksson kontakt med honom och berättar att han och några kompisar är de skyldiga. De har dåligt samvete för att de tagit cykeln, men Henriksson bara skrattar.

- Jag tycker bara att det är en kul grej. Jag är inte arg på dem på något sätt, säger han.

Beredda att ta ned cykeln
Upphovsmännen berättar för Henriksson att de är beredda att ta ned cykeln till honom, men det är inte aktuellt i nuläget.

- Jag tycker den står bra där den står. Jag tänker nog lämna den där ett tag till, men sedan får jag nog be dem att hämta ner cykeln, säger Henriksson.

- Jag tycker inte att rostbollen är ett så trevligt konstverk. Det har fått sig ett klart lyft i och med min cykel.