Det byggs för fullt runtom på stormarknadsområdet i Kiruna. Rusta är alltså det första varuhuset att öppna i de nybyggda lokalerna intill Coop och fler kommer så småningom.

Ett par plusgrader och snö i luften var inget som hindrade de köpsugna Kirunaborna som hade tagit sig till varuhusets invigning. Representanter från Rusta bjöd på värmande kaffe för att hålla humöret uppe de sista minuterna innan öppning.

Först i kön

Artikelbild

| FÖRST. Eivor Hjort och Karin Johansson stod längst fram i kön och de hade köat en dryg halvtimme i det kyliga vädret. Förhoppningen var att som de första i kön få ta del av något riktigt bra erbjudande.

Karin Johansson hade stått längst av alla i kö. Lite drygt en halvtimme räckte för att hamna först i kön när det var dags att slå upp portarna.

– Vi får se om det lönar sig att vara först, säger Karin Johansson som hoppades på några extra bra erbjudanden för de första kunderna.

Och visst kom bonusen – i form av en konstgjord fäll värd några hundringar.

– Det är bra att de öppnar i Kiruna, det är väl inte så att jag har gått och längtat men nu slipper jag åka till Luleå, säger Karin Johansson.

Artikelbild

| INVIGT. Varuhuschefen Danjel Andersson fick äran att klippa bandet till kedjans nordligaste varuhus i Kiruna.

Det nya varuhuset kommer att ha tio anställda och en butiksyta på cirka 2.000 kvadratmeter fylld av allt från husgeråd och verktyg till godis, tvättmedel och badrumsinredning.

– Det är riktigt kul att äntligen få öppna upp efter åtta veckors arbete, säger den nye varuhuschefen Danjel Andersson.