I början av juni avslöjade Norrbottens Media att en S-politiker i Norrbotten, med uppdrag som ledamot i kommunfullmäktige och en nämnd, misstänktes för sextrakasserier mot flera anställda på den kommunala förvaltning där han jobbar.

Läs mer: Politiker utreds för sextrakasserier

Under de senaste veckorna har mannen varit tillfälligt avstängd för en internutredning och nu har beslut fattats gällande hans framtid.

– Han blir kvar med samma arbetsuppgifter, men inom en annan del av verksamheten. Och han är okej med det, säger förvaltningschefen.

Internutredningen ledde alltså inte till en polisanmälan från arbetsgivarens sida.

– Det fanns ingen anledning, varken utifrån lagstiftning eller sett till våra riktlinjer. Vi utredde främst om förtroendet för honom är skadat, men det är det inte.

Vad säger de som ansåg sig vara trakasserade?

– Vi har en fortsatt dialog med alla inblandade och har satt in samtalsstöd till de som han har arbetat med tidigare, även stöd till honom själv.

Har ni problem med jargongen?

– Inte på förvaltningen i stort men på just denna arbetsplats finns en jargong som inte alltid har varit okej.

I samband med avstängningen och de misstänkta sextrakasserierna uppmanades mannen att ta politisk timeout av Socialdemokraterna i sin kommun.

Partiet har ännu inte tagit ställning till om mannen ska kunna fortsätta sina uppdrag.

– Vi måste träffa honom först. Men om inte utredningen leder till en polisanmälan, ska inte vi döma honom heller, säger arbetarekommunens ordförande.

S-politikern i fråga vill inte ge några kommentarer till att han nu omplaceras på sin arbetsplats.

– Jag har inget att säga nu. Vi får se när jag har fått papper på detta.