Senast söndag klockan 12.00 måste en häktningsframställan lämnas in till tingsrätten. Om inte släpps 22-åringen som sitter anhållen skäligen misstänkt för mordet på Vatchareeya Bangsuan. Åklagare Ulrika Schönbeck utesluter inte att mannen försätts på fri fot.

- Beslutet kommer imorgon (söndag) om huruvida han begärs häktad eller om han försätts på fri fot. Det är också ett möjligt beslut, säger Ulrika Schönbeck.

Hon uppger att de tekniska undersökningarna av de tre bostäderna i Boden - mannens lägenhet, faders villa och en sommarstuga - är färdiga.

- Vi har sagt att han är skäligen misstänkt och det är inget som vi i nuläget har ändrat på. Sedan är det så att man hade önskat att bevisläget stärkts. Det är ju så att säga en trappa, ju starkare bevisläget är desto starkare blir misstankarna, säger Ulrika Schönbeck.

Finns det i nuläget andra misstänkta?

- Nej, det gör det inte.

Bo Forssberg, den 22-årige mannens försvarsadvokat, uppger att hans klient inte kommer att förhöras under lördagen.

- Polisen håller tydligen på att samla in bevis och de har så mycket att göra. Eftersom de inte har tid att hålla förhör letar de så mycket de kan efter något som de menar kan binda honom till brottet. Hittar de något kanske det blir ett förhör imorgon. Annars kanske de bara släpper honom, säger han.

Enligt Bo Forssberg har åklagaren inte lagt fram något som stärker bevisläget.

- Jag tycker fortfarande att polis och åklagare inte har mer att komma med än att min klient och kvinnan umgicks den där kvällen. De har inte alls kunna binda honom till försvinnandet eller något brott, säger Bo Forssberg.

Om det visar sig att 22-åringen är oskyldig är gärningsmannen bakom detta oerhörda brott på fri fot just nu.

- Ja, ja. Visst är det så. Då får man fortsätta leta, säger Bo Forssberg.