Svensk sommar betyder inspelning av SVT:s finkulturella såpa "Stjärnorna på slottet". I år är det sångaren Tommy Körberg, skådespelaren Kjell Bergqvist, författaren Björn Ranelid, sångerskan Siw Malmkvist och skådespelerskan Meg Westergren som ska leva tillsammans på Thorskogs slott, strax söder om Lilla Edet i Bohuslän, under en vecka. Precis som i de tidigare säsongerna filmas livet på slottet från morgon till kväll. Fokus ligger på en stjärna per dag och deltagarna ställs inför utmaningar och uppgifter.

Primadonnor

Tidigare säsonger har bjudit på en del rejäla konflikter deltagarna emellan. Några sådana blir det inte i år, i alla fall om man får tro Tommy Körberg, som tillsammans med de andra deltagarna samlades på slottet på fredagen.

För Tommy Körberg blev det självklart att tacka ja till att vara med i programmet först när han fick med sig kompisen Kjell Bergqvist.

Vill inte bråka

För första gången får en författare vara med i programmet, och valet föll på Björn Ranelid. Också han tackade först nej till att medverka, men blev övertalad av Tommy Körberg. Och inte heller Ranelid är sugen på att bråka.

Enligt producenten Tina Graffman är årets startfält på slottet det bästa hittills.

"Stjärnorna på slottet" börjar sändas i SVT under julhelgen.