Den här tiden på året är det svårt att vara nyanserad. Norrbottens elitlag är nämligen hetare än på många år, kanske rent av hetare än någonsin. Och det gör att vår bevakning breddas, intresset är gigantiskt och vi försöker möta det intresset samtidigt som vi vet att ni är många som är totalt ointresserade också.

Luleå Hockey/MSSK vann Riksserien och tog SM-guld för ett par veckor sedan, vi var såklart där och bevakade, vi var med när firandet skedde på Nytorget i Luleå och på en av stadens krogar. Löpsedlar, guldbilaga och hela baletten.

Bara någon vecka senare, i helgen för att vara mer exakt, tog Boden Handboll steget upp i elitserien och kommer nästa säsong att möta landets absolut bästa lag i sin hemmaborg i Boden. Intresset för Boden Handbolls framgångar har varit stort bland er läsare och vi har gjort vårt yttersta för att ge er den bästa och mest relevanta bevakningen.

Vår sportredaktion är just nu inne i den tuffaste, men också absolut roligaste, tiden på året. Vinteridrotternas slutspel och kvalspel möter sommaridrottens upptakt. Fotboll, ishockey och basket slåss om uppmärksamheten i en enda salig röra.

Jag är därför extremt glad över att vi har länets vassaste sportmedarbetare så jag kan luta mig tillbaka och läsa kvalitativa texter, se intervjuer och ta del av experternas analyser. Det gör mig glad och stolt.

För Luleå Hockey/MSSK och Boden Handboll är säsongen nu slut, för sportredaktionen och de andra lagen i slutspel har den nästan bara börjat. Luleå Hockey befinner sig i en spännande semifinaldrabbning mot Frölunda. BC Luleå fick ett par dödsryckningar och reste sig på nio – i kväll spelar de semifinal nummer fem på hemmaplan mot Norrköping. Luleå Basket har nästan börjat skämma bort oss med guldglädje och nu har man kopplat greppet om semifinalserien mot Alvik och allt talar för att vi får se åtminstone en SM-final i Luleå Energi Arena den här säsongen.

Medan vi sitter där och kollar, eller njuter av matcher på TV, arbetar sportredaktionen för att ge er det bästa tänkbara materialet från matcherna. Slutspelstider är inte vanliga tider och alla gränser suddas ut, som sportreporter går du också in i bubblan. När det sedan tar slut, oavsett om det blir guld eller fiasko, känns det nästan lika tomt för dem som för idrottarna.

Och det mina vänner – är en av många tjusningar med vårt jobb.