Snart öppnar nytt gym i Gällivare

Populära CR8 stänger men nästan direkt öppnar Gymteknik. ”Finns ett väldigt intresse för träning”, säger Calle Barkman.

Calle Barkman och Robert Hansson siktar på att öppna Gymteknik någon gång under december månad.

Calle Barkman och Robert Hansson siktar på att öppna Gymteknik någon gång under december månad.

Foto: Joel Abrahamsson

Gällivare kommun2019-11-14 06:00

Calle Barkman hade länge funderat på att öppna ett eget gym. I grunden var tanken att starta i litet format med en plats där han själv och hans närmsta vänner kunde träna ihop. Han presenterade idén för Robert Hansson som inte var sen att nappa och tillsammans sökte de efter en lokal. 

Samtidigt kände de av ett växande träningsintresse i Gällivare och insåg att det kanske finns underlag för en något större satsning. Efter att ha letat i ett bra tag föll bitarna på plats och nu är renoveringarna är i full gång. Gymteknik siktar på att slå upp portarna i december, på Malmheden i Gällivare.

– Det finns ett väldigt intresse för träning men tanken var inte alls att det skulle bli så storskaligt och plötsligt står vi här med 1000 kvm. Direkt vi såg lokalen kände vi att det är här vi ska vara, det finns inget annat, säger Calle Barkman.

Både Calle Barkman och Robert Hansson berättar att de har en stor passion för träning. Calle Barkman har tränat och tävlat aktivt i olika styrkesporter i över tio års tid. I bagaget har han en fjärdeplats på SM i Sveriges Starkaste Man. Robert Hansson har inte tävlat på elitnivå men berättar att han tränat kontinuerligt under väldigt många år.

– För mig är det ett sätt att koppla av. När man tränar mår man bättre och sover bättre. Det är också det som är tanken med gymmet, att kunna erbjuda något för alla. Inte bara elitsatsande utan även motionärer i alla åldrar och med alla inriktningar, säger Robert Hansson.

Målsättningen är att erbjuda konditionsträning, coachade pass och funktionell styrketräning i alla dess former. Samtidigt är tanken att arrangera olika event, evenemang och tävlingar.

– Det är det vi vill och just nu jobbar vi dygnet runt för att det ska hända, säger Calle Barkman.

Karta: Gymteknik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!