I kväll spelar Luleå Hockey sin sista grundseriematch för säsongen.

Laget möter Växjö på hemmaplan och har chansen att nå 100 inspelade poäng i elitserien.

Men för publiken väntar den stora dramatiken efter slutsignalen då Jonas Rönnqvist i direktsändning ska avslöja vilket lag de har bestämt sig för att möta i kvartsfinal.

- Vi måste ta en kort samling efter matchen då vi vet vilka lag som är klara för slutspel, säger Thomas Berglund, som berättar att det inte blir något beslut som hela laget tar del av.

- Vi kommer kanske ha något snack med någon spelare, det blir antagligen kaptenerna och kanske någon ytterligare.

Många spelare är fåordiga kring kvällens val och vill inte ge någon motståndare extra tändvätska. Men Kuriren kan avslöja att den allmänna uppfattningen är att tabellsjuan AIK är drömmotståndaren i kvartsfinalen.

- Vi har spelat ganska bra mot AIK och resorna är också jävligt behagliga, en timme med flyg ner till Stockholm. De ligger bra till, säger Lukas Kilström.

Gått bra mot AIK
Statistiken är det som talar för att motståndet från Stockholm blir kvällens val. Luleå har vunnit fyra av fem möten med laget och dessutom
hållit nollan i fyra matcher.

- Det har varit fem jämna matcher, det har kunnat gå åt vilket håll som helst, men vi har gjort bra matcher mot dem och spelat bra försvarsspel, säger målvakten Johan Gustafsson.

Inför kvällens omgång är det fortfarande ovisst vilka lag som kan bli valbara för Luleå. Sju olika lag skulle kunna bli aktuella, beroende på vilket som tar sista slutspelsplatsen och vilka lag som blir placerade som topp fyra.

Men i praktiken står valet mellan AIK och Modo, alternativt Växjö.

- Antingen AIK eller Växjö hade varit bäst för oss, Modo har vi haft det ganska tufft mot, säger Daniel Gunnarsson.

- Resor är viktigt, det är simpelt att åka ner till Stockholm och möta AIK, med flygplan en timme. Växjö är lite värre med resor - så AIK hade kunnat vara en bra motståndare, säger backen.

Kim Karlsson:

- AIK är tuffa att möta. De spelar liknande som vi och har en bra målvakt, ganska stora tuffa backar och deras förstakedja är riktigt bra. Men samtidigt har vi spelat bra mot dem. Det blir säkert bra.

Lagkapten Niclas Wallin säger att han inte diskuterat slutspelsvalet med tränarna ännu, men att man inom laget diskuterat olika möjligheter.

- Jag vet att det snackas mycket om att Luleå ska välja AIK, men det är inte vi spelare som väljer. Det är coacherna, Osten och hela kontoret som bestämmer, vi får se vad som händer, säger han.

- Det finns ingen drömmotståndare, jag skulle jättegärna spela mot AIK för det är de roligaste matcherna att spela. Det är full huggning hela matcherna.