Några utländska gäster från öst småpratar med varann när undertecknad visas in av ordningsvakter i den stora ankomsthallen på Rosenbad. I denna byggnad sammanträder regeringen och här har statsministern sitt tjänsterum.
Här, i maktens högborg, har massor av stora beslut tagits genom åren.
Sedan hösten 2012 har även den förre polismästaren i Norrbotten, Göran Millbert, sin arbetsplats i denna anrika byggnad. Den första tiden som handläggare på Justitiedepartementets polisenhet och från och med 1 juli förra året som chef på samma enhet.
– Men det var inte ambitionen. Jag tyckte det var skönt att inte vara chef ett tag, säger Göran Millbert och skrattar.
Från Rosenbad styrs Polissverige på ett övergripande sätt, med pengar, mål, riktlinjer och uppföljningar. Här skrivs också tal till Justitieminister Beatrice Ask.
Då handlar det om att anpassa sig till den sittande regeringens politik.
– Det är våran roll och det är häftigt. Vi måste vara politiskt musikaliska, brukar jag säga.
Varje måndag redogör Millbert och en handläggare på hans enhet vad som är på gång för ministern.
– Saker som inte fungerar bra dyker vi ner i och kräver återrapportering och så där. Vi lägger oss inte i det operativa arbetet, naturligtvis. Det får vi inte göra, det är ministerstyre.
Ett exempel på styrning från polisenheten är de sociala insatsgrupperna som nu bland annat finns i Boden.
– Det är ett regeringsuppdrag till polisen, som har fått ett ganska bra genomslag. I uppdraget står det ungefär hur polisen ska jobba och sedan följer vi upp det.
Frågor som lokalt förankrad polis, resultat i verksamheten och den kommande omorganisationen är ämnen som Göran Millbert brinner för lite extra.
Han arbetar också hårt för att sprida en så allsidig bild som möjligt av polisen bland allmänheten. Via media blir rapportering många gånger negativ, trots att mätningar bland annat visar att tryggheten och förtroendet för polisen ökar.
– Det är en viktig demokratifråga. Om glappet mellan vad allmänheten upplever att poliser gör och vad polisen verkligen gör, om det ökar så ökar otryggheten och då har vi ett problem. Men det är medias roll. Media ska dyka ner i det som inte fungerar men jag är bara rädd att det positiva inte kommer fram.
Pulsen på jobbet är något han älskar. Många gånger blåser det då en isande kall vind i regeringskvarteren.
Avslöjandet av romregistren hos polisen i Skåne var ett av dessa heta ämnen.
– Så fort det dyker upp någonting i media måste vi förse ministerns stab här uppe med underlag. Det här mynnade ju ut i att Beatrice ganska tidigt tog avstånd från Skånepolisens sätt att hantera registret, säger Göran Millbert.
En annan del av arbetet som han talar varmt om är utsikten från kontoret.
– Jag njuter av utsikten varje dag. Jag känner mig bortskämd och det är roligt att komma på jobbet varje dag. Det är det bästa jobb jag har haft, vid sidan av det i Norrbotten förstås, säger han och ler brett.
– Jag är så otroligt stolt över att ha jobbat där uppe. Det är en fantastisk polismyndighet med en fantastisk sammanhållning. Jag gillar kårandan. Även om det kan verka som att det gnisslar ibland så finns det en kåranda, även på ledningsnivå, som nästan går att ta på.
Åren vid Norrbottenspolisen får honom att längta tillbaka ibland.
– Det är en sådan professionalitet så att man blir... Jag tror inte medborgarna förstår vilken bra polis de har.